Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОдеради: відзначили 10-ліття храму
Новини

Одеради: відзначили 10-ліття храму

26 листопада 2017 р. Церква Архістратига Михаїла в селі Одеради Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

З нагоди ювілею освяти церкви Архістратига Михаїла в цьому селі Луцького районного деканату митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію.

Із владикою служили: декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії протоієрей Юрій Хлопецький, який під час Відправи одержав чергову священичу нагороду, інше духовенство – місцеве та з Володимир-Волинської єпархії. Разом із багатьма мирянами молився сільський староста Анатолій Ковальчук.

Привітавши усіх зі святом, керуючий єпархією наголосив на радості людини, яка живе неподалік від дому Божого. Високопреосвященний зазначив, що навіть проходячи повз місце, наповнене благодаттю Святого Духа, душа радіє. Це в нас говорить внутрішнє бажання жити із Христом.

На жаль, багато християн приходить у церкву лише через біду. А до Господа потрібно йти не лише в скорботі, а й ділитися з Ним душевною радістю. Сьогодні ж належить особливо радіти, що Всевишній сподобив нас прийти у цей світ і стати свідками та учасниками будівництва свого Божого дому, пояснив митрополит Михаїл.

Під час Служби співали три хори: луцького кафедрального собору Святої Трійці «Богоспів», який уже багато років очолює о. Юрій, місцевий, а також парафії Апостола Йоана Богослова с. Сьомаки.

На завершення Богослужіння владика вручив благословенні грамоти активним парафіянам.

Раніше в Одерадах ніколи не було храму. Церкву Архістратига Михаїла засновано 1999 року. Поки її зводили, громада збиралася на спільну молитву у пристосованому приміщенні. 20 жовтня 2007 року тоді ще єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новий Божий дім цієї парафії.

27 листопада 2017 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк, Протоієрей Юрій Хлопецький
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери